Fizik Mühendislerinin iş alanlarının üniversite öğretim üyeliğinden, hastanelerde radyoloji bölümlerine, bilgisayar yazılım sektöründen kalite kontrole kadar çok geniş olması ve büyük çeşitlilik göstermesi nedeniyle öğrencilerimizin bu alanlardan birini tercih ederek kendilerini seçtikleri konuya yönlendirebilmeleri için 5 farklı paket program hazırlanmıştır.

Öğrencilerin seçmeli derslerini tercih ederlerken , uzmanlaşmak istedikleri bir alanda daha fazla bilgi sahibi olmaları için bu paketlerden birisini seçmeleri önerilir.

Deneysel Fizik Paketi̇

Deneysel olarak bilimsel ve akademik çalışma yapmak isteyenlere hem de sanayide çalışmak isteyenlere yönelik seçmeli dersleri içerir.

Endüstriyel Fizik Paketi

Kalite kontrol alanına yönelecek öğrenciler için olup, olasılık malzeme ve kalite kontrol konularında dersler içerir.

Her paketin derslerinden bir kısmı ilgili paketin zorunlu, diğer kısmı seçimli derslerinden oluşmaktadır. Bu dersler öğrencinin bilgi sahibi olmak istediği alanda yoğunlaşmasını sağlamaktadır. Bu paketler müfredat içinde esneklik sağlamakta ve öğrencilerin akademik eğitimleri içinde kendi şahsi hedeflerine ulaşması için bir fırsat tanımaktadır.

Öğrencilerin bu paketlerden herhangi birini seçme zorunluluğu yoktur, sadece öneridir. Paketlere özgü seçmeli dersleri alarak bir paketi takip etmek öğrencilerin aşağıdaki kayıt bağlantısı ile yönlendirilecekleri sayfadaki gerekli bilgileri doldurmaları gerekmektedir.

Hesaplamalı Fizik Paketi

Mezunlarımızın büyük kısmının çalıştığı hesaplamalı bilim ve yazılım geliştirme sektörlerini hedefleyen öğrencilerimiz içindir.

Medikal Fizik Paketi

Medikal, nükleer ve sağlık fiziği konularını içerir.

Metroloji Paketi

Torik Fizik Paketi

Teorik olarak bilimsel ve akademik çalışma yapmak isteyenlere yönelik olup Yüksek Lisans ve Doktora eğitimlerinde kendilerine gerekecek konulardaki seçmeli dersleri içerir.

• Paket ve seçmeli ders tablosunu indirmek için buraya tıklayınız.