-Sınavlar 7 Mayis 2023 Pazar günü AYVA sisteminde çevrimiçi bir şekilde yapılacaktır.
    - FIZ 101(E)  13:00’da başlayacaktır.
    - FIZ 102(E)  10:00’da başlayacaktır.

-FIZ 101(E) dersinin ara sınav konuları aşağıdakilerdir.
    - Ünite 1, Birimler, Fiziksel Nicelikler ve Vektörler
    - Ünite 2 ve 3, Kinematik
    - Ünite 4, Newton'un Hareket Yasaları
    - Ünite 5, Newton Yasalarını Uygulamak
    - Ünite 6, İş ve Kinetik Enerji
    - Ünite 7, Potansiyel Enerji ve Enerji Korunumu
    - Ünite 8, Momentum, İtme ve Çarpışmalar

-FIZ 102(E) dersinin ara sınav konuları aşağıdakilerdir.
    - Ünite 21, Elektrik Yükü ve Elektriksel Kuvvet (21.1 - 21.7)
    - Ünite 22, Gauss Yasası (22.1 - 22.5)
    - Ünite 23, Elektrik Potansiyeli (23.1  - 23.5)
    - Ünite 24, Kapasitans ve Dielektrikler (24.1  - 24.4)
    - Ünite 25, Akım, Direnç ve Elektromotif Kuvvet (25.1  - 25.5)
    - Ünite 26, Doğru Akım Devreleri (26.1  - 26.5)

- Ayva sisteminde, her ders kodu için bir CRN açılmıştır. Ayva CRN’leri aşağıdaki gibidir.
    - FIZ 101  50005
    - FIZ 101E 50006
    - FIZ 102  50007
    - FIZ 102E 50008

- Ayva sisteminde örnek bir sınav oluşturulmuştur. https://ayva.itu.edu.tr/ adresine giriş yaptıktan sonra bu örnek sınava katılabilir, sınav süreci ile alakalı aşinalık kazanabilirsiniz. (Sınav şu an görünür halde olup, sınava 6 Nisan - 5 Mayıs tarihleri arasında girebilirsiniz. AYVA ekran görüntülerinin olduğu pdf dosyası ayrıca ek olarak verilmiştir.)

- Sınav puanları doğru yanıt sayısından, yanlış yanıt sayısının dörtte biri çıkarılarak hesaplanacaktır. Elde edilen notun negatif olması durumunda, sınav puanı sıfır kabul edilecektir.

- Sınavda her soru bir kere görüntülenecektir. Geçilen sorulara geri dönmek mümkün olmayacaktır.

- Teknik aksaklıklar nedeniyle (internet, elektrik kesintisi vb.) sınav bağlantısı kopan öğrenci, sisteme sınav süresi içinde yeniden giriş yaptığı takdirde sınavına kaldığı yerden devam edebilecektir.

- Sınav başlangıç ekranının, soruların veya sonraki soruya geçme butonunun görünmemesi gibi durumlarda, sayfanın yeniden yüklenmesi (yenilenmesi) önerilmektedir.

- Görüntüleme sorunu yaşamamak için sınava bilgisayardan ve tercihen Chrome tarayıcısının son sürümünden girilmesi önerilmektedir.

- Sınav kapsamında kopya çekme, kopya verme, aldatma, yanıltma gibi öğrencilik duruşuna uymayan davranışlar tespit edilmesi halinde, ilgili eylemde bulunan öğrencilerin sınavları geçersiz sayılacaktır ve haklarında 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 54. maddesine göre işlem yapılacaktır.

- Bazı tarayıcılarda bulunabilen otomatik çeviri özelliğinin, istenmeyen çevirilere yol açmaması adına kapalı olduğundan emin olunuz.